Økt rekruttering under pandemien

Postet av Romsås IL den 23. Jan 2021

Tross korona og mindre fotballaktivitet i 2020, har fotballgruppa i Romsås IL rekruttert 100 nye medlemmer i løpet av året.

Dette er nesten en dobling fra 2019. Nestleder i Romsås fotball, Adnan Naeem er svært godt fornøyd.

"Resultatene kommer etter hard innsats mot et felles mål. Vi ønsket å styrke fotballgruppa sin plass i lokalområdet vårt og gjøre det attraktivt for spillere å velge Romsås fotballklubb", forteller Adnan. 

Vi opplevde de siste årene en del frafall, spesielt av ungdommer og eldre spillere. Det er derfor gledelig å se at en stor del av rekrutteringen har vært ungdommer og seniorspillere, legger han til. 

Jentene i fokus 

Romsås har brukt mye tid på opprydding i organiseringen av klubben og har i denne prosessen hatt et særskilt ønske om å få i gang jentesatsingen igjen, som tidligere har stått sterkt i klubben. Det har de klart ved hjelp av en tydelig strategi og ønske om å satse på nettopp denne målgruppen. I løpet av høsten har de klart å få til sitt andre jentelag på kort tid. Styreleder i fotballgruppa, Øystein Andersen, sier at jentene selv må ta mye av æren for dette. 

"Vi har tilrettelagt som klubb, men den gleden og det samholdet de har vist, den kan ikke måles. Det er jo klart at det blir lagt merke til på skolen at jentene plutselig går rundt med klær fra idrettslaget. Samtidig har jentene vært et veldig positivt bilde i idrettslaget. Mange har stilt opp utenfor laget og har vært klubbdommere og assistenttrenere på yngre lag. Og hjemmekampene på Bjøråsen har vært godt besøkt. De har på mange måter vist vei for flere. På høsten kom da interessen for enda et lag og de kom til på rekordtid. Plutselig hadde vi 20 jenter til! Da startet vi med å involvere foreldrene før vi satte i gang med treninger." - Øystein Andersen

 De fleste av spillerne våre har minoritetsbakgrunn og annen religiøs eller kulturell tilknytning, så trygghet er en viktig faktor for foreldrene. Vi har vist de gjennom dialog og organisering at vi tar dette på alvor, kan Adnan legge til. 

Hvordan jobber dere spesifikt for å øke interessen blant jentene? 

"Vi forsøker å gi ungdommen muligheter, enten som spillere, assistenttrenere, klubbdommere, banevert og andre roller. Flere av jentene har stilt opp på Åpen Fotball dag for alle skolebarn her oppe. Det er noe både vi og de lærer av og ikke minst, så bygger det lokal tilhørighet og stolthet. Vi ser at det er en positiv vind som blåser over Romsås om dagen og det viser seg i alle lag. Alt fra ny kunstgressbane, nytt a-lag, juniorlag, jentelag osv. Dette bidrar til økt motivasjon hos barn og ungdom til å delta og være en del av det som skjer." - Adnan 

Styret i fotball gruppa til Romsås er tydelige på at en forankring i lokalområdet og lokalt samarbeid vil være en viktig drivkraft når de fremover ønsker å rekruttere flere barn og ungdom til fotball og andre idretter i Romsås IL. 

"Vi har et ønske om å involvere lokale krefter i mye større grad fremover. Vi ser at lokal stolthet og samhørighet er mer enn fotball og idrett alene og det å få engasjert lokalbefolkningen i større grad er helt avgjørende for at vi også skal lykkes. Vi ønsker derfor å ha ett sterkt samarbeid med lokale organisasjoner, skoler og borettslag, så vi sammen kan skape et fellesskap vi kan være stolte av."  Avslutter Adnan Naeem med. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.